Održana online radionica HTZ-a za tržišta Rusije, Ukrajine i Bjelorusije

Na radionici je ukupno sudjelovalo oko 90 sudionika, od čega je oko 53 predstavnika bilo iz Hrvatske, a 37 sudionika iz inozemstva

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

 Hrvatska turistička zajednica organizirala je virtualnu poslovnu radionicu za tržišta Rusije, Ukrajine i Bjelorusije u sklopu koje su hrvatski partneri imali mogućnost realizacije individualnih sastanaka s ruskim, ukrajinskim i bjeloruskim sudionicima.

„Jučerašnja radionica još je jednom potvrdila veliku važnost i potencijal ovih emitivnih tržišta za hrvatski turizam. Naime, kao sigurna destinacija koja nudi različite doživljaje definitivno postajemo sve zanimljiviji partnerima i turistima s tržišta Rusije, Ukrajine i Bjelorusije. Navedeno potvrđuje i velik broj hrvatskih sudionika na radionici koji također prepoznaju potencijale navedenih tržišta. Nadam se i vjerujem da će naša zemlja na ovim prostorima i nadalje biti prepoznata kao kvalitetna i sigurna destinacija te kako ćemo u narednoj godini zadržati pozitivne trendove i ponovno zabilježiti dobre turističke rezultate“, izjavio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji.

Na radionici je ukupno sudjelovalo oko 90 sudionika, od čega je oko 53 predstavnika bilo iz Hrvatske, a 37 sudionika iz inozemstva. Tijekom radionice je realizirano više od 500 sastanaka među sudionicima koji su također imali mogućnost kreiranja vlastitog virtualnog poslovnog profila s najznačajnijim informacijama svoje tvrtke.

Svaki pojedini turistički subjekt ostvario je pravo zakazivanja 32 sastanka s partnerima koje su mogli realizirati tijekom same radionice, a dodatni benefit prijave na radionicu je ostvareno pravo na razmjenu informacija putem platforme s inozemnim partnerima naredne dvije godine.