OC Jahorina: Otvaranje gondole "Javor - Partizan"

Izvor i foto: OC Jahorina

Gondolom će u subotu, 30. studenog biti besplatna za sve goste Jahorine
Olimpijski centar Jahorina sa zadovoljstvom objavljuje da je otvaranje najvećeg projekta na Jahorini, kabinske gondole Javor – Partizan, zakazano za subotu, 30. studenog 2019. godine. Radi se o instalaciji kompanije Leitner kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m.

Gondola ima ukupno 36 kabina sa 10 sjedala od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene. Žičara je izgrađena na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača s dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prijašnjem razdoblju.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine 5 km, glavna i najveća staza prekrivena je sustavom za osnježivanje i izgrađene su vjetrobrane. Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvalitete skijanja na Jahorini, kabinska gondola Javor – Partizan će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledavanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpijskog centra Jahorina tokom cijele godine.

Vožnja novom kabinskom Gondolom će u subotu, 30. studenog biti besplatna za sve goste Jahorine u terminu od 10 do 15 sati.