Novi šefovi za hotele i odredišne agencije u FTI

FTI reorganizira upravljanje hotelskim i DMC odjelima

Izvor i foto: Turizmoteka/FTI

Karim Hassan, direktor tvrtke Meeting Point International i član uprave FTI grupe, napustio je grupu kako bi se prihvatio novih profesionalnih izazova, objavio je FTI. Kao dio nove organizacijske strukture, Dorn-Aglagul i Habig sada se brinu o njegovom području odgovornosti.

Sabine Dorn-Aglagul nedavno je bila viši potpredsjednik za operacije Sjeverna Europa Accor grupe za Sjevernu Europu, nakon što je u rujnu 2018. godine preuzela mjesto predsjednice Europe u Mövenpick Hotels & Resorts. Prethodne je godine također radila s Hilton Worldwide i Starwood Hotels & Resorts. Sada će se usredotočiti na ono što vidi kao "posebni potencijal hotelskog odjela u FTI Grupi", kaže nova upraviteljica hotela u FTI-u.

Mario Habig preuzima kao izvršni direktor DMC-a dolazeće agencije grupe s oko 40 predstavništava u 18 zemalja. Smjer dolaznih agencija trebao bi biti "tješnje povezan s poslovanjem turoperatora". U isto vrijeme, međutim, na dnevnom redu mu je i proširenje poslovanja s kupcima trećih strana.

Habig dolazi iz TUI-a, gdje je nedavno promovirao digitalnu transformaciju poslovnog modela za obilaske po izvornim tržištima i ciljnim područjima. Ima oko 20 godina iskustva u turizmu. Između ostalog, obnašao je operativno upravljanje agencijom u Indiji u TUI-ju, kao i nadregionalnu odgovornost za DMC-ove na indijskom potkontinentu, u Africi i u Indijskom oceanu. Osim operativnog upravljanja, povjeren mu je daljnji razvoj globalne DMC divizije u TUI-ju.

Do kraja 2020. Roula Jouny i njezin brat Khaled Jouny upravljali su hotelom i odjelom DMC. Kada su se Jouny i osnivač tvrtke Dietmar Gunz povukli iz uprave, njihova su područja odgovornosti morala biti preraspodijeljena.