Njemački mediji o mukama u hrvatskom turizmu

Nemec se žali na masovni turizam u Hrvatskoj

Izvor : DW              Foto: Turizmoteka

Jedan  problem aktualno muči Hrvatsku - a neki bi rekli da su to luksuzni problemi - je masovni turizam kojega je uočio i njemački glumac hrvatskog podrijetla Miroslav Nemec. Spiegel piše kako je na Frankfurtskom sajmu knjiga Nemec ispričao da je nedavno boravio u svom rodnom Zagrebu i ostao iznenađen koliko turista dolazi čak i u glavni grad.

"Nemec je rođen 1954. u Zagrebu te je nakon razvoda roditelja u dobi od dvanaest godina odselio u Bavarsku. 'Odrastao sam u siromašnim okolnostima s ustajalim mirisima i mirisom benzina u nosu', kazao je taj 64-godišnjak. 'To je moj Zagreb, moje djetinjstvo.' Hrvatska je, doduše, uvijek živjela od turizma, nastavlja Nemec, 'ali turista je sada previše, sve te brodove ne smatram dobrima'", piše Spiegel Online.

Taj portal napominje kako Hrvatska doista pati zbog navale turista te da se puteljcima na Plitvičkim jezerima ljeti gura na desetke tisuća turista. "Grad Dubrovnik, čiji se stari grad može vidjeti u brojnim filmovima i televizijskim serijama, nedavno je uveo granicu za uplovljavanje kruzera: od 2019. će smjeti samo dva kruzera dnevno uploviti u luku toga jadranskog grada", napominje Spiegel Online.