Njemačka: Organizatori čekaju otvaranje Turske

Pitanja kupaca koji bi rezervirali putovanja u Tursku gomilaju se u turističkim agencijama.


Izvor: Turizmoteka               Foto: TUI

Premda je Turska ponovo spremna primiti turiste iz Njemačke, a hoteli su poslali sigurnosne koncepte, njemački Savezni ured za vanjske poslove i dalje drži Tursku na upozorenju o putovanju na odredište za godišnji odmor. Do 31. kolovoza upozoravat će se na turistička putovanja u zemlje koje nisu članice EU-a i zemlje koje nisu članice Schengena, a to uključuje i Tursku.

Turoperatori se što skorijem otvaranju Turske.. TUI, FTI, DER Touristik, Alltours i turski specijalista Öger Tours, sada otkazuju primljene rezervacije za putovanja u Tursku.
TUI je otkazao sve ture u Tursku s dolaskom do 14. srpnja, a Öger Tours neće putovati u Tursku do 15. srpnja. Alltours je otkazao letove za Tursku do 23. srpnja. Putovanje od 24. srpnja do 31. kolovoza organizator može besplatno promijeniti. DER Touristik otkazao je sva putovanja u Tursku do 31. srpnja. Organizatori putovanja žele stvoriti jasnoću za kupce i putničke agencije. Bentour nudi besplatne otkaze za polaske do 20. srpnja. Organizator obećava da će novac vratiti u roku od 14 dana. Ako želite dobiti novac u roku od tri dana, plaćate naknadu u iznosu od 30 eura, navodi taj organizator.

Za TUI općenito vrijedi sljedeće: Za sve rezervacije do 31. kolovoza, kupci se mogu rezervirati do kraja kolovoza. Oni koji ga iskoriste do 30. lipnja dobit će TUI bonus lojalnosti i "uštede do 100 eura po osobi na paketnim turnejama".
To znači da oni koji rezerviraju do kraja srpnja dobiju besplatno pravo na povlačenje. Kupci mogu ponovno rezervirati ili otkazati besplatno do 14 dana prije odlaska. Pravo na odustajanje ne odnosi se samo na nove rezervacije u ovoj ljetnoj sezoni, već i na nadolazeću zimu i ljetnu sezonu 2021. godine.

Kod Alltoursa kupci primaju povrat novca, mogućnost besplatne rezervacije ili vaučer za otkazane letove. Kupon vrijedi za polaske do 31. listopada 2021. "Kupci koji ne iskoriste svoj vaučer, mogu biti isplaćeni u bilo kojem trenutku", kaže organizator.

FTI će također nuditi izlete u Tursku od 15. srpnja 2020. godine. "Potražnja za godišnjim odmorom u Turskoj ljeta 2020. povećava se iz dana u dan", kaže Hicabi Ayhan, odgovorna za to odredište. U FTI-u imaju "velike nade u ukidanje upozorenja za putovanja od Saveznog ureda za vanjske poslove". Jer: Turska vlada je donijela stroge propise za provođenje higijenskih mjera svim uključenim pružateljima usluga, koje "izvrsno provode zračne luke, pružatelji usluga prijenosa, hoteli i restorani", rekao je Ayhan.