Njemačka: Na skijanje neće svaki treći ljubitelj skijanja

Zimski odmor pod upitnikom


Izvor i foto. Turizmoteka/oberstdorf.de

Svaki šesti Nijemac bavi se zimskim sportovima, ali ove je godine sve drugačije. Gotovo svaki treći skijaš ostaje kod kuće zbog pandemije.
U Njemačkoj 31 posto zaljubljenika u zimske sportove u sljedećim mjesecima ne planira odmor na snijegu zbog pandemije korone. 13 posto želi pričekati i vidjeti što će se dogoditi i trenutno je neodlučno. Rezultati su to trenutnog istraživanja tvrtke You Gov, za koje je intervjuirano 2.000 reprezentativno odabranih ljudi. Samo osam posto navodi da godišnji odmor planiraju kao i obično, 14 posto svoj zimski odmor prilagođava trenutnoj situaciji s koronom.

Nešto manje od polovice (45 posto) onih Nijemaca koji se u osnovi bave zimskim sportovima izjavilo je da ni pod kojim uvjetima neće ići na odmor ako se njihova regija za odmor smatra područjem rizika od korone kad započnu putovanje. 25 posto bi otišlo u inozemstvo kad bi se zajamčio bezopasan ponovni ulazak u Njemačku.

64 posto njemačkih ljubitelja zimskih sportova izjavilo je da bi se dobrovoljno testirali na virus korone nakon odmora, čak i ako se njihova regija za odmor ne smatra rizičnom od korone. Tri od deset zaljubljenika u zimske sportove (29 posto) to ne bi učinilo.

70 posto zalaže se za obvezu nošenja zaštitne maske u gondolama i žičarama. Četiri od pet smatra da bi u restoranima, skijaškim autobusima i skijaškim gondolama trebalo postojati ograničenje za broj osoba.