Njemačka: Ministar vanjskih poslova Maas želi omogućiti odmor u Turskoj

Unatoč trenutno velikom broju infekcija koronom, turski je ministar snažno promovirao odmor u Turskoj

Izvor i foto: Turizmoteka/bundesregierung.de

Njemački Savezni ministar vanjskih poslova Heiko Maas želi surađivati s Turskom na propisima koji će njemačkim turistima omogućiti uživanje u sigurnom odmoru u turskim popularnim regijama za odmor .

"Želimo da na ljeto bude moguć što više odmora", rekao je političar SPD-a u četvrtak nakon razgovora s turskim kolegom Mevlütom Cavusogluom.
"Nastavit ćemo raditi na tome na temelju onoga o čemu smo intenzivno razgovarali prošle godine i, po mom mišljenju, vrlo uspješno proveli."

Njemačka vlada ukinula je putno upozorenje zbog pandemije korone za popularne turske regije za odmor na Mediteranu u kolovozu prošle godine nakon dugog pritiska turske vlade. Preduvjet za to bio je poseban turistički i higijenski koncept.

Upozorenje o putovanju na snazi od studenog 2020.

Međutim, sredinom studenog, upozorenje o putovanju za cijelu Tursku ponovno je stavljeno na snagu jer savezna vlada više nije priznavala transparentnost podataka o zarazi zdravo za gotovo.
Unatoč trenutno velikom broju infekcija koronom, turski je ministar snažno promovirao odmor u Turskoj. Poduzete su sve mjere "kako bi naši prijatelji mogli odmor provesti sigurno", rekao je Cavusoglu u četvrtak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa saveznim ministrom vanjskih poslova Heikom Maasom u Berlinu.

Zaposlenici su cijepljeni

Imali smo prioritetno cijepljenje za radnike u turističkom sektoru, rekao je. Kao i prethodne godine, hoteli su uključeni u program certificiranja za siguran turizam. To je prošireno na manje objekte koji se redovito provjeravaju.