Njemačka: Ljetne rezervacije vraćaju se na pravi put

Trenutno pad, u odnosu na lani, samo jedan posto

Izvor: Turimoteka     Foto: acanthus-tours.de

Prodaja aranžmana za zimsku sezonu je gotovo dosegla razinu iz prethodne godine. Prodaja za ljeto premašila je istu veljaču prošle godine za jedan posto.

Zahvaljujući dobrom kratkoročnom poslovanju, tekuća zimska sezona u veljači uspjela je pratiti snažnu prošlogodišnju sezonu. 99 posto od prošlogodišnje prodaje već je ostvareno.

U veljači je gotovo četvrtina mjesečne prodaje (23,3 posto) pripisana kratkoročnim rezervacijama za zimsku sezonu, koja traje do travnja. Porast prodaje u odnosu na isti mjesec prošle godine iznosio je sedam posto. Sveukupno, trenutni zimski rast prodaje je četiri posto.

Za ljeto, u veljači ostvaren je jedan postotak više prometa u stacionarnim putničkim agencijama i on-line putničkim portalima organizatora i OTA-a. Razmjerno slabe siječanjske rezervacije ne mogu se nadoknaditi u veljači, ali kumulativno se ljetna bilanca poboljšava na minus od samo jedan posto.

Za usporedbu: Točno prije godinu dana, ljetna sezona 2018. bilježila je kumulativno povećanje od 16 posto. Dakle, predstojeće ljeto više nije daleko od snažnog rasta prethodne godine.