Najposjećeniji vikend na Jahorini

Ostvaren milijunti prolaz iako je u tek u toku prva polovina ski sezone

Izvor i foto: Olimpijski centar Jahorina

U olimpijskom centru Jahorina bilježe porast broja skijaša u odnosu na prošlogodišnju rekordnu sezonu za čak 36% u dosadašnjem dijelu sezone , dok je ovog, najposjećenijeg vikenda do sada na Jahorini skijalo i bordalo gotovo 20.000 zadovoljnih korisnika usluga Olimpijskog centra. U OC Jahorina smatraju taj porast velikim uspjehom posebno kada se uzme u obzir opadajući trend broja skijaša u cijelom svijetu.

Također se, već 73. skijaškog dana, mogu pohvaliti i ostvarenim milijuntim prolazom što je  značajan podatak iako je  u toku prva polovina ski sezone. Nagradu za milijunti prolaz, vaučer za skijanje i kacigu koja je ujedno i apel svim skijašima i borderima da paze na svoju i sigurnost drugih, osvojila je sedmogodišnja Milena Đukanović koja je kako kaže, prošle godine naučila i zavoljela skijati upravo na olimpijskoj Jahorini.
Na skijalištu Jahorina skijašima i borderima su trenutno na raspolaganju svih 7 instalacija, svih 40 km staza i tri poligona za obuku, a savršeni uvjeti za skijanje su najavljeni i do kraja veljače, dok za sljedećih pet dana, po prognozi, svaki dan očekuju snježne padavine koje će dodatno poboljšati uvijete za skijanje.

Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina“ pripremio je i brojna uzbudljiva događanja u narednom razdoblju, poput humanitarne trke „Podrži život“ koja će se na stazi Poljice održati u nedelju, 24. veljače s početkom u 11:30 sati, zatim veliki osmomartovski spektakl uz koncerte Dragane Mirković, Nikoline Kovač i Dejana Petrovića s Big bendom nakon kojeg će uslijediti ženski vikend, te promo vikendi s popustom od 20 posto na sve ski karte.

Bitno je najaviti i „Trku poznatih ljubitelja Jahorine“ koja će se na Poljicama održati 2. ožujka, ali i atraktivno natjecanje Red Bull Home Run koje će na Jahorini 16. ožujka ugostiti veliki broj zaljubljenika adrenalina i sigurno im omogućiti dobar provod i zabavu.