Ministrica Brnjac na sastanku s Odborom za zdravstveni turizam Udruge hrvatsko - američkih profesionalaca (ACAP)

Mogućnosti za zajedničke aktivnosti na promicanju zdravstvenog turizma

Izvor i foto: Turizmoteka/mints.gov.hr

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas se u New Yorku sastala s Odborom za zdravstveni turizam Udruge hrvatsko - američkih profesionalaca (ACAP) na čelu s dr. Stevenom Pavleticem, predsjednikom ACAP-a, s kojim je razgovarala o promicanju zajedničkih ciljeva i jačanju odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

"Prepoznali smo važnost uspostavljanja visokih standarda održivosti i promicanja inovativnih zdravstvenih i wellness programa kako bi pozicionirali Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju zdravstvenog i wellness turizma. Adresirali smo mogućnosti za zajedničke aktivnosti na promicanju zdravstvenog turizma, akademskog istraživanja, obrazovanja i promocije hrvatske baštine i kulture", poručila je Brnjac.

U sklopu šeste godišnje konferencije ACAP-a potpisan Ugovor o suradnji između Radne skupine za zdravstveni turizam ACAP-a i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera s fokusom na novi zajednički pilot projekt s ciljem razvoja i pokretanja integriranog medicinskog i wellness programa u Hrvatskoj za tržište Sjeverne Amerike.