Malta- otvaranje 1.lipnja

Na Malti je najmanje 40% odrasle populacije primilo prvu dozu cjepiva

Izvor i foto: Turizmoteka/maltauk.com

Malta je najavila da će zemlju za međunarodna putovanja otvoriti od 1. lipnja 2021. godine. Program cijepljenja u toj zemlji dobro napreduje, pa se turističke aktivnosti mogu uskoro nastaviti.

Što više program cijepljenja napreduje na Malti i u inozemstvu, to je vjerojatnije da će putovanja s malim rizikom biti moguća - kako za domaće tako i za strane putnike. Kako je Malta daleko ispred većine zemalja u pogledu stope cijepljenja, ta je zemlja odlučila provesti svoj najavljeni plan ponovnog otvaranja za turističke aktivnosti od 1. lipnja 2021.

Sada široko prihvaćeni „semaforski“ sustav za putovanja igra središnju ulogu: ljudi iz „crvene zone“ ili iz „žutih zemalja“ u EU i putnici iz zemalja s kojima Malta ima bilateralni zdravstveni sporazum mogu slobodno putovati ako su u potpunosti cijepljeni / * najmanje deset dana prije datuma putovanja/. Prije ulaska na Maltu potrebno je dostaviti dokaz o cijepljenju. Necijepljeni putnici iz "žutih zemalja" moraju pokazati negativan rezultat PCR testa. Taj test mora se provesti najmanje 72 sata prije prijave. Turisti iz „zelenih zemalja“ mogu slobodno putovati.

Program cijepljenja - pun uspjeh

Na Malti je najmanje 40% odrasle populacije primilo prvu dozu, što destinaciju čini sigurnim izborom za putovanje u bliskoj budućnosti. Trenutna stopa cijepljenja na Malti raste više od jedan posto svaki dan. Malteška vlada ulaže daljnje napore da još više poveća tu stopu.