HTZ u Madridu održala prezentaciju na temu digitalnih nomada

Riječ je o događanju u sklopu kojeg je UNWTO za sudionike osigurao posebne prezentacije turističkih subjekata i predstavnika turističkih zemalja

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

U organizaciji Pridruženih članova Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u sklopu međunarodnog turističkog sajma FITUR u Madridu održano je predstavljanje „Trendova koji se oblikuju u industriji putovanja u 2023“. U sklopu navedenog događanja Hrvatska turistička zajednica je bila nositelj posebne prezentacije na temu digitalnih nomada, a prezentaciju pred 80 sudionika je održala Lucijana Jerković, voditeljica Odjela za globalni PR HTZ-a, koja je ovom prilikom preuzela i nagradu, odnosno priznanje UNWTO-a za poseban doprinos u realizaciji programa koje joj je uručio Ion Vilcu, direktor Odjela pridruženih članova UNWTO-a.

Riječ je o događanju u sklopu kojeg je UNWTO za sudionike osigurao posebne prezentacije turističkih subjekata i predstavnika turističkih zemalja, koji su kroz razne slučajeve i primjere najbolje ilustrirali kako će turistička industrija izgledati u ostatku aktualne godine. Tako su, osim HTZ-a, prezentacije imali i predstavnici turističkih organizacija Barcelone, saveznih država Meksika Quintana Roo i Universidad de Nebrija, Tripadvisora i dr.

U sklopu prezentacije HTZ-a je, između ostalog, prikazan presjek promotivnih aktivnosti tijekom zadnje dvije godine, kao i osvrt na suradnju s lokalnim i regionalnim turističkim zajednicama te s hrvatskim udruženjem digitalnih nomada - DNA Croatia. Također je navedeno i nekoliko primjera iz prakse, a istaknuta je i sinergija javno-privatnog partnerstva u Hrvatskoj, odnosno suradnje koja je rezultirala brzim i efikasnim zakonskim izmjenama koje su bile prava podloga za promociju prema ovoj skupini putnika, koji zbog koncepta rada na daljinu postaju jedan od neizbježnih ciljnih skupina za cjelogodišnji turizam.

Dodajmo kako se, osim teme digitalnih nomada kombiniranja posla i putovanja, razgovaralo i o kulturološki urbanim destinacijama, gastronomskom turizmu, održivosti te putovanjima zrakoplovima.