Hrvatski filmovi opet među najboljima

Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards, hrvatski filmovi ponovo su osvojili značajne nagrade

Izvor i foto: Turizmoteka/Baldući film

Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards, koji se ove godine održao po 41. put, hrvatski filmovi ponovo su osvojili značajne nagrade.

Filmovi producentske kući BALDUČI FILM nagrađeni su s tri velike nagrade i to:
• CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION - zlato za najbolji film u kategoriji promotivni film Putovanja / Turizam
• CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION – zlatno u kategoriji Branded Content: Videography / Cinematography , za koju je zaslužan snimatelj Jalil Armijo
• RIJEKA – Nedostaješ mi je srebrni dobitnik Tellyja u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism

Telly Awards svake godine prikazuje najbolje radove snimljene za televiziju i ostale medije. Na festival je pristiglo više od 13.000 prijava sa svih pet kontinenata, a dobitnici Telly nagrada predstavljaju radove nekih od najcjenjenijih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača iz cijelog svijeta.
Filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija.

Film RIJEKA I MISS YOU snimljen je za TZ grada Rijeke, a u filmu su učestvovali i hrvatski glumci: Alen Liverić, Natalija Đorđević, Jana Škrgulja, Edi Ćelića, fotografkinja Iva Znaor i djevojčica Lara Zgrablić. Uz glumce tu su i drugi članovi ekipe: Bobby Grubić, Robert Kalčić i Pavle Kaplanec.

Film CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION snimljen je uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na žalost bez potpore HAVCa, a snimljen je u svrhu promocije Hrvatske kao odlične destinacije za snimanje svih vrsta filmova.
„U davna vremena Sokrat je rekao da nema slučajnosti i da se svaka slučajnost desi s razlogom. Tako i mi u ekipi razmišljamo. Kad dobiješ prvu nagradu misliš slučajno, no kada se nagrade događaju često i gotovo za svaki film iz naše produkcije, uvjereni smo da je to razlog kvalitete naših filmova. Žao nam je kada nam neki klijenti ne vjeruju, ne žele platiti kotizaciju za sudjelovanje na festivalu, ali nam čestitaju i vesele se zajedničkom uspjehu. Ja vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u naše filmove koji imaju prepoznatljiv rukopis, a opet su različiti. Svaka nagrada nas veseli, od najmanje do najveće i svaka nagrada je dobrodošla jer djeluje motivirajuće. Često nismo nagrađeni na nekom festivalu, nekad ne uđemo u finalni krug, no ipak i naš sljedeći film pošaljemo na festival svjesni da ne možemo uvijek pobijediti – ali se volimo natjecati i dokazivati. Odabir pobjednika je stvar ukusa žirija, količine prispjelih filmova i često se u masi prijava teško odlučiti tko je bolje – znam to iz vlastitog iskustva kao člana žirija na mnogim festivalima“ - rekla nam je producentica i scenaristica nagrađenih filmova Spomenka Saraga.

Filmovi iz produkcije BALDUČI FILMA osvojili su u posljednjih 13 godina preko 50 svjetskih nagrada i priznanja, Grand Prixa, a filmovi UNIQUE DUBROVNIK i DUBROVNIK AND TIME ušli su među 10 najboljih turističkih filmova svijeta.
Telly Awards ocjenjuje žiri odnosno članovi Vijeća koje čini preko 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga itd.

Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada i to: na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu, na jubilarnom 20. izdanju festivala THE GOLDEN CITY GATE srebrne nagrade, te na New York Festivals također srebrnu medalju za film RIJEKA I MISS YOU, a koja se inače dodjeljuje u Las Vegasu tijekom NAB showa, koji kao i ITB u Berlinu nije održan, pa će nam nagrade biti dostavljene poštom.
"Filmovi se nalaze u konkurenciji na još nekoliko festivala i očekujući rezultate, nadamo se još ponekoj nagradi” – veselo je zaključila Spomenka Saraga.

Filmove možete pogledati na linku:
CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION https://vimeo.com/371616477
ili na youtube https://www.youtube.com/watch?v=k2W0-d62GBg

RIJEKA I MISS YOU https://vimeo.com/362083233
Ili na youtube https://www.youtube.com/watch?v=0MS2Max2n8Y