Hrvatske turističke atrakcije prezentirane njemačkim medijima

Medijskim predstavnicima prezentirane su glavne činjenice i turističke atrakcije u hrvatskim regijama, ali i posebni turistički projekti koji su javnosti manje poznati

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, odnosno voditeljica ispostave u Münchenu Nera Miličić i direktor predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio održali su webinar za petnaest predstavnika njemačkih medija na temu „Putovanje kroz Hrvatsku“.

Među sudionicima webinara bili su predstavnici dnevnih novina Frankfurter Allgeneine Zeitung i Frankfurter Neue Presse, gastronomskih medija i turističkih blogera.

Medijskim predstavnicima prezentirane su glavne činjenice i turističke atrakcije u hrvatskim regijama, ali i posebni turistički projekti koji su javnosti manje poznati. Tako je prezentirana povijest Pulske arene i projekt Rab Archeological Traces, a na području Zadarske i Šibensko-kninske županije prezentirani su spomenici pod zaštitom UNESCO-a, točnije zadarski bedemi i šibenske tvrđave. Na jugu Hrvatske prezentirane su mogućnosti jedriličarskih tura i Skywalk na Biokovu, a za područje Like uz muzej Nikole Tesle prezentiran je i niz hrvatskih izuma.


.