Hrvatska zemlja partner na rođendanu Hamburške Luke

U sklopu partnerstva Hrvatska se predstavlja u posebnom dijelu luke s gastronomskom, kulturnom i turističkom ponudom,

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Predstavnici Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice sudjeluju na 833. rođendanu Hamburške Luke, tradicionalnom pomorskom događaju koji od 16. do 18. rujna slavi pomorsku i lučku tradiciju slobodnog i hanzeatskog grada Hamburga te u tri dana okuplja razne manifestacije vezane uz more i brodove, a posjećuje ga više od milijun posjetitelja uglavnom iz područja sjevera Njemačke.

Svečanost su otvorili veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Bakota i generalni konzul Kristijan Tušek, koji je inicijator partnerstva. Hrvatska je ove godine zemlja partner manifestacije te se u sklopu partnerstva predstavlja u posebnom dijelu luke s gastronomskom, kulturnom i turističkom ponudom, dok se Hrvatska turistička zajednica predstavlja na štandu s turističkom ponudom.

Na glavnoj bini u hrvatskom arealu nastupali su i drugi hrvatski umjetnici iz Hamburga, a direktor Predstavništva HTZ-a Romeo Draghicchio iz Frankfurta održao je prezentacije Hrvatske kao turističke destinacije. Gastronomski dio preuzeli su hrvatski ugostitelji iz Hamburga i okolice, a za kulturni dio pobrinula su se hrvatska kulturna društva Napredak, Croatia iz Hamburga i Hrvatsko kulturno umjetničko društvo iz Bremena. Velika atrakcija za posjetitelje su i manifestacije uplovljavanja i isplovljavanja raznih brodova, od povijesnih jedrenjaka, do ratnih brodova na koje se posjetitelji mogu i popeti.

Događanja ovakvog tipa koriste Hrvatskoj u produljenju već uspješne turističke sezone, pogotovo na tržištu Njemače koje je ove godine oborilo rekorde posjećenosti.