Hrvatska turistička zajednica na godišnjoj konferenciji Signaturea

Godišnja konferencija „Signature Travel Network“ uspješno je održana od 2. do 5. prosinca u Las Vegasu.

Izvor i foto: HTZ

Godišnja konferencija mreže putničkih agenata, turoperatora, izlagača i partnera „Signature Travel Network“ uspješno je održana od 2. do 5. prosinca u Las Vegasu. Konferencija je okupila 2400 članova Signature mreže, a među izlagačima na konferenciji bila je i Hrvatska turistička zajednica u svojstvu člana i partnera Signature mreže.

U sklopu predstavljanja bogate hrvatske turističke ponude prezentirana je kulturna baština, eno-gastronomija, aktivni i zdravstveni turizam, nautika te festivalski turizam. Hrvatski izlagački prostor bio je među najposjećenijima na konferenciji u sklopu koje su se predstavljale sve najveće svjetske turističke destinacije.

Voditeljica HTZ-ovog ureda u Los Angelesu, dr.sc. Iva Bahunek, održala je brojne sastanke s američkim turoperatorima i agentima iz svih dijelova Sjedinjenih Američkih država. „Interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju na američkom tržištu i dalje raste te se naša zemlja nalazi visoko na ljestvici želja američkih turista. Iznimno smo zadovoljni brojem posjetitelja našeg izlagačkog prostora te profesionalnim profilom agenata koje zanima Hrvatska. Agenti koji već zastupaju hrvatske destinacije zainteresirani su za proširenje ponude hrvatskih destinacija, a mnogi novi agenti i turoperatori, koji nas do sada nisu zastupali, uključuju Hrvatsku u svoju ponudu“, izjavila je Bahunek.

Tijekom četiri dana konferencije, predstavljale su se destinacije, novi turistički proizvodi u segmentu putovanja poput novih luksuzna cruise putovanja, novih sustava organizacije putovanja za razne interesne niše turista od redefiniranja obiteljskog koncepta, aktivnog odmora, wellnessa, luksuznog, LGTBQ+, kulturnog, istraživačkog turizma i dr. U sklopu konferencije su predstavljeni i brojni inovativni načini kreiranja turističkih sadržaja.