Hrvatska turistička ponuda predstavljena na Xi’an Silk Road International Tourism Expo u Kini

Štand HTZ-a nagrađen je kao jedan od 10 najpopularnijih štandova na sajmu

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Kini predstavilo je hrvatsku turističku ponudu na velikom turističkom sajmu Xi’an Silk Road International Tourism Expo kojeg je u tri dana održavanja posjetilo preko 60 tisuća posjetitelja. Sajam je održan u Xi’anu, polazišnoj točki drevnog Puta svile i staroj prijestolnici carske Kine, a danas jednom od najvećih kulturnih i gospodarskih središta srednjeg i sjeverozapadnog dijela Kine.

„Ovo je bila odlična prilika da se susretnemo s poslovnim subjektima u ovome dijelu zemlje i iznimno smo zadovoljni interesom svih sudionika te B2B i B2C dijelom našeg nastupa na sajmu. I dalje nastavljamo raditi na održavanju popularnosti i imidža Hrvatske kao sigurnog odredišta, kako bi isto prvo palo na pamet kineskim turistima nakon normalizacije putovanja s Dalekog istoka“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini Franka Gulin, dodavši kako je upravo štand HTZ-a nagrađen kao jedan od 10 najpopularnijih štandova na sajmu i to od strane Uprave za kulturu i turizam pokrajine Sha’anxi, jednog od organizatora sajma.

U sklopu hrvatskog štanda predstavljeni su svi potencijali hrvatske turističke ponude uz poseban naglasak na projekt Safe Stay in Croatia i obiteljski turizam, a održani su i sastanci sa 30ak turoperatora i predstavnika medija te posebna jednosatna prezentacija za poslovne subjekte.

Dodajmo kako je na sajmu sudjelovalo preko 800 tvrtki vezanih uz kulturu i turizam te organizacije i institucije iz 31 kineske pokrajine uz preko 20 inozemnih destinacija te brojne predstavnike diplomatskih predstavništava, stranih institucija i organizacija. Na sajmu je potpisan i niz sporazuma o suradnji vezanih uz daljnje jačanje razvoja i održivosti turizma i integraciju sa sektorom kulture.