Hrvatska predsjedateljica Komisijom za Europu UNWTO-a

Tijekom predsjedanja Hrvatska će imati mogućnost organizirati 64. sastanak Komisije za Europu

Izvor: mint.hr   Foto: UNWTO

Na 62. sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije održanom 11. rujna 2017. u Chengduu (Kina) neposredno prije 22. zasjedanja Glavne Skupštine UNWTO-a, Hrvatska je izabrana za predsjedateljicu ovom regionalnom komisijom tijekom sljedeće dvije godine. Za potpredsjedavajuće zemlje izabrane su Bugarska i Litva.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma, Frano Matušić, predstavio je kandidaturu Hrvatske s glavnim smjernicama za program rada tijekom predsjedanja.

Ovo je drugi put da je Hrvatska dobila čast predsjedavati ovom regionalnom komisijom. Povjerenje je Hrvatskoj ukazano i zbog izuzetne aktivnosti unutar UNWTO-a, članstva i aktivnog sudjelovanjau brojnim tehničkim odborima ove organizacije.

Tijekom predsjedanja Hrvatska će imati mogućnost organizirati 64. sastanak Komisije za Europu za što se očekuje potvrda tijekom 63. sastanka sljedeće godine u Pragu.

Hrvatska je članica Svjetske turističke organizacije od 1993. godine, a od 2005. do 2007. godine prvi je put predsjedala Komisijom za Europu.

Hrvatska je bila domaćin 39. sastanka ove Komisije održanom u svibnju 2002. godine u Cavtatu.