H & H Touristik objavio stečaj

U dogovoru sa osiguranjem polasci putovanja su već osigurani do 20. veljače

Izvor: Turizmoteka                  Foto: H&H

Njemački organizator putovanja, tvrtka H & H Touristik, podnnijela je zahtjev za stečaj. Za preliminarnog stečajnog upravitelja poduzeća sa sjedištem u Karlsruheu lokalni okružni sud odredio je Michaela Pluta iz tvrtke Pluta attorney GmbH, koji je već preuzeo predmete Nicka i JT Touristik. Razlog stečaja tog turoperatora su problemi s likvidnošću, navodi se u priopćenju. H & H stečaj pogađa oko 10.000 korisnika.

Osiguravatelj stečaja za H & H Touristik je Hanse Merkur. U dogovoru sa osiguranjem polasci putovanja su već osigurani do 20. veljače i mogli bi se provesti prema planu, izjavio je stečajni upravitelj. Troškovi tih putovanja već su plaćeni ili će biti pokriveni od strane Hanse Merkur. O tome će biti obaviješteni hoteli i pružatelji usluga transfera. Kupci ne plaćaju usluge na lokalnoj razini. Plaće za oko 80 zaposlenika osigurane su stečajnim novcem za sljedeća tri mjeseca, tvrdi Pluta. Zajedno s osiguranjem, tim privremenog stečajnog upravitelja provjerava da li se buduća putovanja mogu obaviti. U tu svrhu, klijenti bi trebali pravodobno primati "dodatne informacije".

H & H Touristik je organizator turističkih aranžmana i specijalni pružatelj usluga za grupna i sportska putovanja. Tvrtka je specijalizirana za mediteranske ponude, putovanja zrakoplovom, programe putovanja s vlastitim dolascima u Njemačku i Austriju, kao i putovanja golfera , te kampove za nogometne treninge. Tvrtka je 2016. proslavila 30 godina postojanja i prošle je godine prijavila prodaju od 65 milijuna eura.