Grčka: „Sezona počinje u ožujku 2023!“

Grčka produljuje svoju turističku sezonu

Izvor i foto: Turizmoteka/mintour.gov.gr

Grčki ministar turizma Vasilis Kikilias želi produžiti turističku sezonu u svojoj zemlji. U intervjuu za njemački specijalizirani portal fvw.de rekao je kako postoji veliko zanimanje da sezona 2023. započne početkom ožujka i produži do kraja studenoga. Kao ciljnu skupinu za ponudu vidi starije njemačke turiste.

Čak i bez gostiju iz Kine, Rusije i Ukrajine, Grčka će 2022. zabilježiti kao rekordnu godinu za grčku industriju putovanja, kaže grčki ministar turizma Vasilias Kikilias. Njemačka je i dalje najvažnije izvorno tržište.

Takvom odlukom Grčka postaje izravna konkurencija Mallorci, omiljenoj destinaciji Nijemaca, čak i zimi, "iako je klima na Kreti bolja", kako zlurado primjećuje ministar turizma. On sada želi motivirati hotelijere, vlasnike taverni i druge turističke igrače u Grčkoj da izgrade infrastrukturu za zimske turiste koja je jednako opsežna kao ona na Balearskim otocima.

"Želimo privući turiste koji ne žele samo ostati u hotelu, već skupiti bodove našom kulturnom ponudom, gastronomijom i sjajnim gostoprimstvom", nastavlja Kikilias.
Svoju ulogu vidi u koordinaciji tog procesa. "Želimo otvoriti centre kao što su Heraklion, Chania ili glavni gradovi Rhodes i Kos, hotele i turističku infrastrukturu dulje izvan sezone, a također ojačati gradska putovanja u Atenu i Solun."