Delegacija Ministarstva turizma u Berlinu o osnivanju Fonda za turizam pri EU

Njemačka je prvi vanjskotrgovinski partner Hrvatske u posljednje dvije godine


Izvor i foto:  mint.hr

U nizu bilateralnih susreta s temom hrvatske inicijative za osnivanje Fonda za turizam pri EU, u Berlinu je održan sastanak s Thomasom Bareißom, državnim tajnikom u Federalnom ministarstvu gospodarstva i energetike i suradnicima. O Fondu za turizam, ali i brojnim drugim turističkim temama s njemačkim kolegama razgovarali su državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić i pomoćnica ministra turizma u Upravi za strateško planiranje i programe EU i međunarodnu suradnju Olivera Šarić u prisustvu veleposlanika RH u SR Njemačkoj Gordana Grlića-Radmana.

Tom prigodom istaknuta je potreba za daljnjim jačanjem suradnje Njemačke i Hrvatske koja je ocijenjena tradicionalno izvrsnom, pa tako i kada je u pitanju turizam.

Njemačka je prvi vanjskotrgovinski partner Hrvatske u posljednje dvije godine, četvrti najveći strani investitor te jedna od najznačajnijih emitivnih zemalja, istaknuto je, o čemu svjedoče podaci za proteklu godinu - ostvareno je 2,7 milijuna dolazaka, što je povećanje od 15 posto u odnosu na godinu ranije, te 20,7 milijuna noćenja (+14%).