Četiri od pet Nijemaca žele putovati

Više od trećine kaže da su trenutne međunarodne smjernice o tome gdje i kako putovati zbunjujuće

Izvor : Turizmoteka/Amadeus    Foto: KLM

81 posto njemačkih građana planira putovati sljedeće godine; 43 posto želi putovati zrakoplovom. To je rezultat nedavnog istraživanja koje je proveo pružatelj tehnoloških usluga Amadeus. Velika žudnja za lutanjima stoji na putu brojnim nejasnoćama.

Većina njemačkih državljana odlučna je krenuti na putovanje

Aktualno Amadeusovo istraživanje od 9074 potrošača u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Indiji, Rusiji, Singapuru, Španjolskoj, SAD-u i Ujedinjenim Arapskim Emiratima pokazuje da je želja za putovanjima po svijetu velika. Istodobno je jasno dala do znanja da je "više jasnoće o ograničenjima i smjernicama za putovanja ključ za više povjerenja među putnicima". Više od trećine kaže da su trenutne međunarodne smjernice o tome gdje i kako putovati zbunjujuće. To ih sprječava da rezerviraju putovanja.
Glavna briga njemačkih putnika je karantena prije i nakon putovanja (39%), nakon čega slijedi promjena ograničenja putovanja koja dovodi do otkazivanja u posljednji trenutak (38%) i nepovrat za već izvršene rezervacije ( 37%) moglo bi voditi, prema drugom rezultatu istraživanja.

Otvoreno za korištenje osobnih podataka

Istodobno, Amadeus objašnjava da su putnici "sve otvoreniji tehnološkim rješenjima" i spremni prenijeti zdravstvene podatke kako bi mogli ponovno putovati. U Njemačkoj je ta brojka 91 posto, nešto ispod globalnog prosjeka, sa 70 posto njemačkih putnika koji su spremniji dijeliti digitalne zdravstvene podatke za međunarodna putovanja nego za domaća putovanja (43%).

Za Nijemce su automatizirani i fleksibilni uvjeti otkazivanja (42%) i mobilne aplikacije koje daju obavijesti i upozorenja tijekom putovanja (41%) također najvažnije sredstvo za povećanje povjerenja u putovanja tijekom sljedećih dvanaest mjeseci, napominje davatelj tehnologije.