Cavtat osvojio 3. mjesto na natjecanju za najbolju destinaciju u Europi !

Na natjecanju za najbolju destinaciju u Europi Cavtat je poslije Brage i Rima najpoželjnija destinacija u 2021.


Izvor i foto: Turizmoteka/cavtat-konavle.com

Cavtat je, temeljem glasova turista zauzeo visoko treće mjesto na listi najboljih destinacija u Europi 2021. godine. Od 20. siječnja do 10. veljače 2021. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije među kojima su se uz Cavtat našli i Pariz, Rim, Kanari, Cappadocia, Capri, Firenca, Braga i drugi. Pobjedu ove godine odnijela je portugalska Braga, dok je drugo mjesto zauzeo Rim.
Ovo je drugi put da je Cavtat nominiran za najbolju destinaciju u Europi. Prvi put, 2019. godine, ušao je u TOP 10, a 2021. godine kao jedini predstavnik Hrvatske zauzima visoko 3. mjesto. Uz visoko treće mjesto najpoželjnijih europskih destinacija Cavtat se od 2020. nalazi i na listi najsigurnijih destinacija u Europi, što je također značajan adut u promociji destinacije.

“Biti među 20 najboljih je već vrijedno pažnje, ući među TOP 10 bi za nas bio velik uspjeh, no TOP 3 je izvanredan rezultat i priznanje svim vrijednim cavtatskim turističkim djelatnicima koji godinama rade na podizanju raznolikosti i kvalitete turističke ponude. Oduševljeni smo odazivom ljudi koji su glasali za Cavtat i iskoristili bismo priliku da se svima ovim putem zahvalimo. Nadamo se kako će nas moći posjetiti što prije.“ - istaknuo je Frano Herendija, direktor Turističke zajednice.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.