Boris Johnson je istaknuo kako se mogu stvoriti "zračni mostovi" s drugim zemljama

Ukidanje obvezatne karantene u Velikoj Britaniji tek 29.lipnja?

Izvor: Turizmoteka                     Foto: visitlondon.com

Potencijalni sporazumi o "zračnom mostu" između Velike Britanije i drugih zemalja oslanjali bi se na naš napredak u zadržavanju Covid-19, a dokazne su partnerske nacije "u barem tako dobrom položaju kao i mi", izjavio je Boris Johnson.
Britanski premijer je tijekom rasprave odbora za vezu u srijedu (27. svibnja) razgovarao o nadolazećim 14-dnevnim karantenskim mjerama - koje bi trebale stupiti na snagu 8. lipnja.

Johnson je rekao da će se pravila karantene preispitivati svaka tri tjedna, inzistirajući da želi "što je moguće razumniju shemu karantene" kako bi "tokovi [dolazaka] bili što velikodušniji".

Upitan što bi se trebalo promijeniti između sada i 29. lipnja - datuma prvog planiranog mogućeg ukidanja karantene - za primjenu zračnih mostova, rekao je: "Morat ćemo se dogovoriti sa određenim zemljama, da smo uspješni u suzbijanju bolesti i da su druge zemlje u barem takvom dobrom položaju kao i mi. "
Njegovi su komentari uslijedili nakon izvješća dužnosnika Velike Britanije i Portugala koji su započeli razgovore oko dogovora o zračnom mostu između tih dviju zemalja.
Takav sporazum omogućio bi Britancima koji se vraćaju iz Portugala da ne idu u obveznu samoizolaciju.