Beč: HTZ predstavlja se na sajmu Ferienmesse

Najpoželjnije destinacije za Austrijance u 2020. godini su Italija, Hrvatska, Njemačka, Grčka i Španjolska

Izvor i foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica od 16. do 19. siječnja predstavlja hrvatsku turističku ponudu na sajmu Ferienmesse u Beču u Austriji. Sajam Ferienmesse najveći je i i najznačajniji međunarodni turistički sajam u Austriji na kojem ove godine sudjeluje 800 izlagača iz 80 zemalja te se očekuje oko 160 tisuća posjetitelja.

Na službenom otvaranju sajma, od strane organizatora sajma, prezentirane su informacije o nadolazećoj turističkoj 2020. godini. Prema prvim najavama i procjenama austrijskog putničkog sektora predviđa se intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 posto. Jedan dio te populacije putuje i do 4 puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju može predvidjeti intenzivna turistička 2020. godina.

„Hrvatska je kao turistička destinacija na tržištu Austrije tradicionalno prepoznata destinacija. Veseli nas činjenica da se trend potražnje za Hrvatskom nastavlja i dalje, te da je Hrvatska kod austrijskih gostiju percipirana kao jedna od najpoželjnijih destinacija. Hrvatska je odmah iza Italije druga po redu najposjećenijih auto destinacija u Austriji te vjerujemo kako će se i u ovoj turističkoj godini zabilježiti pozitivni trendovi“, izjavio je direktor HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić.

Prema informacijama Ruefareisekompass 2020, najpoželjnije destinacije za Austrijance u 2020. godini su Italija, Hrvatska, Njemačka, Grčka i Španjolska. Hrvatska je u segmentu individualnih putovanja kao turistička destinacija i dalje na visokom drugom mjestu u Austriji, a predviđa se da će i u 2020. godini Italija i Hrvatska zauzeti prvo i drugo mjesto u ovom segmentu putovanja.

Na štandu HTZ-a veličine 120 kvadratnih metara uz nacionalnu promociju Hrvatske kao turističke destinacije svoju ponudu predstavlja i 12 suizlagača iz hrvatskog privatnog i javnog turističkog sektora.

Dodajmo kako je u 2019. godini Hrvatsku posjetilo više od 1.4 milijuna Austrijanaca koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja. U prvih 15 dana siječnja 2020. godine ostvareno je 27 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.