Balearski otoci: Drastične kazne

Svatko tko krši nove propise uvedene zbog korone na Mallorci morat će duboko zagrabiti u svoj džep.

Izvor i foto: Turizmoteka/spain.info

Otočna vlada Balearskih otoka reagira na naglo povećane vrijednosti incidence korone na Mallorci i drastično ograničava privatna i javna okupljanja u večernjim i noćnim satima.

U skladu s tim, od sljedeće subote (24. srpnja) plaže će biti zatvorene od 22 do 6 sati. Uz to, između 1 i 6 sati ujutro smijete upoznavati ljude samo u vlastitom domaćinstvu. To uključuje sve ljude koji su na primjer, s vama u hotelu. Na taj će se način spriječiti noćna opijanja i druženja, koja su, prema lokalnim vlastima, u velikoj mjeri odgovorna za visoku stopu zaraze.

Policijski sat u barovima i restoranima također je prebačen sa 2 na 1 ujutro. U ugostiteljstvu na otvorenom, samo osam umjesto dvanaest gostiju smije sjediti zajedno za jednim stolom, a u zatvorenim prostorima samo četiri umjesto dosadašnjih šest.

S novim propisima postoji i zabrana privatnih zabava barem navečer. Izbjegavanjetih odluka nije preporučljivo jer su kazne stroge. Kako prenose novine Mallorca na njemačkom jeziku, za sudjelovanje u ilegalnoj proslavi mora se platiti 1.000 eura. Svatko tko zanemari karantenu platit će najmanje 2.000 eura,a oni koji su bili pozitivni čak i sa 5.000 eura.

Na primjer, privatno organizirana zabava može vas odvesti u propast: Organizatoru proslave i vlasniku imovine prijeti kazna od 100.000 eura.
Na Mallorci je sedmodnevna incidencija premašila 350 novih infekcija na 100 000 stanovnika, dok su brojke slične na ostalim Balearskim otocima.