Australija će biti zatvorena za Europljane do kraja 2021. godine?

Strogi režim u Australiji


Izvor i foto: Turizmoteka/australia.com

Nekoliko medija citiralo je premijera Australije Scotta Morrisona da je početak putovanja u zemlje poput Novog Zelanda, Japana, Singapura i Južne Koreje zamisliv u bliskoj budućnosti. S druge strane, prilika za putovanje u i s područja s većim rizikom od zaraze, poput Europe i SAD-a, mogla bi još dugo trajati, čak do kraja 2021. godine.

Od ovog petka posjetitelji s Novog Zelanda moći će se vratiti u države Novi Južni Wales, Canberru i Sjeverni teritorij. Međutim, oni moraju u karantenu na Novom Zelandu nakon povratka iz Australije. Ministar turizma Simon Birmingham rekao je da bi i druge zemlje s niskim zarazom mogle uskoro slijediti njihov primjer.

Suprotno tome, ponovno uvođenje slobodog putovanja za zemlje s većim rizikom od korone u velikoj mjeri ovisi o razvoju cjepiva, rekao je Birmingham za Sydney Morning Herald . Ako ne dođe do napretka u borbi protiv pandemije, mogli bi postojati samo putnički koridori s pojedinim zemljama prije kraja 2021. godine, najavio je premijer Australije Scott Morrison.