Američki portal Insider Travel Report o ponovnom pokretanju hrvatskog turizma

Američki web portal Insider Travel Report u svojoj objavi pod nazivom „Turisti u Hrvatskoj vraćaju se na glavne atrakcije“ piše o ublažavanju putničkih restrikcija i otvaranju zemlje za turiste.

Izvor i foto: HTZ

Američki web portal Insider Travel Report, namijenjen putničkim agentima diljem svijeta, u svojoj objavi pod nazivom „Turisti u Hrvatskoj vraćaju se na glavne atrakcije“ piše o ublažavanju putničkih restrikcija i otvaranju zemlje za turiste, s obzirom da Hrvatska ima odličnu epidemiološku situaciju i jedna je od europskih zemalja koja bilježi najmanju stopu zaraženosti korona virusom.

U članku se navodi kako su granice zemlje otvorene onima koji u Hrvatskoj posjeduju nekretninu ili brod te odgovarajuću dokumentaciju za ulazak u zemlju, ali i onima koji imaju rezervacije u hotelu, kao i potvrde charter kompanije ili putničke agencije. Istaknuto je kako se turistički sektor u Hrvatskoj polako oporavlja, a najbolji pokazatelj za to je turistički promet u prvom tjednu otvaranja, to jest od 11. do 17. svibnja kada je zabilježeno 9 tisuća dolazaka turista i 85 tisuća noćenja. Svakako, najveći broj dolazaka ostvarili su domaći gosti i slovenski turisti.

Navodi se kako Hrvatska očekuje povećanje turističkog prometa s drugih tržišta, prije svega iz obližnjih zemalja koje su lako dostupne cestom, poput Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Poljske i Njemačke, a značajan porast turističkih dolazaka očekuje se početkom srpnja, kada se procjenjuje da će veliki broj međunarodnih zrakoplovnih kompanija nastaviti s radom.

Croatia Airlines je već uvela domaće letove koji spajaju Zagreb sa Splitom i Dubrovnikom, a nastavljeni su i letovi s drugih europskih odredišta poput Frankfurta i Amsterdama. Brojni ostali letovi za Hrvatsku nastavljaju se u lipnju i srpnju, među njima i oni prijevoznika Lufthansa, KLM, Air France, British Airways, Turkish Airways, Aegean Airlines, Air Serbia i Qatar Airways.