American Express Travel: Rezervacije na 95% razina 2019

Ispitanici na anketama najviše su se radovali putovanjima u Europu (33%), a slijede Karibi (21%).

Izvor i foto: Turizmteka/American Express

American Express Travel ( br. 8 na Travel Weeklyjevom popisu moći za 2021. ) rekao je da su američke rezervacije za putovanja u svibnju bile na 95% u odnosu na razinu iz svibnja 2019., a rezervacije u lipnju slijedile su slične trendove.
Najbolja zračna odredišta za članove skarticama American Express-a bile su Florida, Kalifornija, Teksas, New York i Illinois. Najbolja odredišta za iznajmljivanje automobila za članove američkih kartica bili su Orlando, Los Angeles, Denver, Miami, Dallas i Boston. Rezervacije su uglavnom bile blizu datuma putovanja, sa 66% hotelskih rezervacija za putovanja u sljedećih 60 dana.

Nedavna anketa Amex Trendexa otkrila je neke trendove oko tih rezervacija, posebno povezanih s ljetnim putovanjima.
Prema istraživanju, 60% ispitanika planiralo je uzeti barem jedan kolovoški odmor prije povratka u ured. Četrdeset posto izjavilo je da su ljetos putovali više kako bi nadoknadili nedostatak putovanja prošle godine.

Gotovo polovica, 47%, planira putovati "više nego inače" prije početka školske godine. Šezdeset posto planira putovati prije početka školske godine.
Ispitanici na anketama najviše su se radovali putovanjima u Europu (33%), zatim na Karibe (21%), Aziju (6%) i Južnu / Srednju Ameriku (4%).

Anketa je provedena putem interneta od 25. do 28. lipnja među uzorkom populacije od 2.000 putnika s prihodom kućanstva od najmanje 70.000 američkih dolara.