AHLA: Četiri milijuna hotelskih poslova u neposrednoj opasnosti

Predviđa se pad popunjenosti hotela od 30% na godišnjoj razini

Izvor: Turizmoteka            Foto: AC Hotel Beverly Hills

Gotovo četiri milijuna američkih hotelskih poslova moglo bi nestati u nekoliko tjedana zbog pada turističke potražnje. Prema Američkom udruženju hotela i smještaja (AHLA), to je gotovo 50% svih hotelskih poslova širom zemlje.

"Na određenim pogođenim tržištima, uključujući Seattle, San Francisco, Austin i Boston, popunjenost hotela već je ispod 20 posto." kažu u AHLA-i.

"Utjecaj na našu industriju već je ozbiljniji od svega što smo vidjeli prije, uključujući 11. rujna i veliku recesiju 2008. godine ", rekao je Chip Rogers, predsjednik i izvršni direktor AHLA-e.

AHLA to zasniva na očekivanom padu popunjenosti hotela od 30%, što će uzrokovati BDP od 300 milijardi USD.

Kalifornija će biti najteže pogođena s izgubljenih preko 125.000 radnih mjesta u hotelima i utjecajem dodatnih 400.000 neizravnih poslova.

"Procjenjuje se da će gubici samo za turističku industriju udvostručiti stopu nezaposlenosti u sljedeća dva mjeseca i uroniti zemlju u recesiju. Mala poduzeća koja čine 83% turističkih poduzeća trenutno trebaju pomoć", rekao je Roger Dow, predsjednik i izvršni direktor američkog udruženja za putovanja.