Važne obavijesti za poslovanje

Kako ostvariti prava na mjeru Izuzeće od poreznih obveza

Izvor i foto: HGK

Kako ostvariti prava na mjeru Izuzeće od poreznih obveza

Prema odredbama članka 107.a Općeg poreznog zakona i članka od 71.l do 71.n Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona porezni obveznici koji su zbog posebnih okolnosti u razdoblju od 20. ožujka do 20. lipnja 2020. u odnosu na isto razdoblje prethodne godine imali pad prihoda/primitaka najmanje 50%, ostvaruju pravo na primjenu mjere Oslobođenje od podmirivanja poreznih obveza.

VIŠE OVDJE

U izradi kriteriji za potporu očuvanja radnih mjesta skraćivanjem radnog vremena

Vlada RH je na sjednici održanoj 25. lipnja, u sklopu Izvješća o dosad poduzetim mjerama za očuvanje radnih mjesta te planiranim mjerama za iduće razdoblje, objavila da se u suradnji sa socijalnim partnerima izrađuju kriteriji za Potporu očuvanja radnih mjesta - skraćivanje radnog vremena. Trajanje potpore je od 1. lipnja do 31. prosinca 2020. godine. VIŠE OVDJE

.Više od 5,2 milijarde kuna kredita za likvidnost izvoznika uz HBOR-ovo osiguranje

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisala je s Zagrebačkom bankom, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom i Slatinskom bankom Sporazum o osiguranju portfelja kredita za likvidnost izvoznika – COVID-19. Putem ovih banaka, te Erste banke i Hrvatske poštanske banke koje su također nedavno potpisale ovaj Sporazum, omogućeno je ukupno više od 5,2 milijarde kuna kredita za likvidnost uz HBOR-ovo osiguranje. VIŠE OVDJE.

Najnovije informacije povezane s poslovanjem i koronavirusom pratite na sljedećoj poveznici: https://www.hgk.hr/korona