Uskršnji i Prvomajski blagdani- najava rekordne sezone

Uniline bilježi dvoznamenkasta povećanja


Izvor: Uniline Foto: Uniline/Turizmoteka

Prvi veći val ovogodišnjih gostiju pristigao za vrijeme uskršnjih blagdana u Hrvatsku opravdava naš optimizam da hrvatskom turizmu ponovo predstoji rekordna turistička sezona, a time i nova rekordna turistička godina u cjelini. Uniline, bilježi dvoznamenkasta povećanja dolazaka i noćenja u odnosu na lanjski Uskrs.

Uzimajući u obzir trenutno stanje rezervacija u prvih pet mjeseci ove godine, ostvarujemo porast dolazaka i noćenja za više od 12% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine - izjavila je Sandra Gobin, članica Uprave kompanije Uniline-a i direktorica sektora Turizam

 

Tome je pridonio, kako za tri tjedna kasniji Uskrs te prvomajski praznici odmah početkom radnog tjedna, zbog čega se značajan broj gostiju odlučio na produženi vikend na jadranskoj obali, ali i u kontinentalnom dijelu Hrvatske tako i za ovu priliku, odnosno za produženje sezone osmišljena turistička događanja u mnogim domaćim turističkim destinacijama. Veseli i upravo tijekom Međunarodnog dana rada uspostavljeni usklađeniji te protočniji prijelaz državnih granica.

Porast dolazaka gostiju iz Dalekog istoka

Od individualnih gostiju, najveći broj dolazaka ostvarili su slovenski, talijanski, austrijski i njemački turisti - ističe Gobin, dok se porast u kategoriji grupnih putovanja u najvećoj mjeri pripisuje gostima iz zemalja Dalekog istoka. To ne čudi kada svjetski stručnjaci za turizam predviđaju da će dva od pet gostiju u svjetskom turizmu do 2030. dolaziti upravo iz Azije.

Najave za ovogodišnji lipanj su također pozitivne i ohrabrujuće

Posebice što se domaćeg turizma tiče budući da predstoje još dva državna blagdana, koja padaju za vrijeme radnog tjedna otvarajući tako prostor mnogim domaćim turistima za produženi vikend i kratko putovanje prema Jadranu ili u unutrašnjost Hrvatske.