'Upoznaj svoju zemlju'

U povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine u 12:00 sati organizirati će se besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča

Izvor i foto: TZG Rijeka/ZDTVH

U sklopu projekta 'Upoznaj svoju zemlju' Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim gradovima i na zaštićenim lokalitetima s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način. Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i podrška medija, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni, potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno smo htjeli opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

Na bližem području organiziraju se besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a) prema slijedećem rasporedu

Termin: nedjelja 12.01.u 12 sati
Lokacije: RIJEKA, kod Mosta branitelja, Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac
RIJEKA-TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić
KRK, kod sunčanog sata na rivi, Natalia Renčić
VRBNIK, na trgu Škujica, Petar Tomašić 

OPATIJA, na Slatini, Đurđica Kovačić

LOVRAN, na autobusnoj stanici kod tržnice, Sonja Tudor
VOLOSKO, ispred gradske vijećnice, Goran Moravček
KASTAV, Fortica, Ivana Karanikić