UHPA: Potpisan sporazum o suradnji s Korejskom asocijacijom putničkih agencija

Sporazum je potpisan u sklopu poslovnog foruma „Koreja – Hrvatska 2021“ koji se održao u hotelu Westin, 4. studenog 2021.

Izvor i foto: UHPA

Direktorica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Ivana Maltar u četvrtak se susrela s delegacijom korejskih gospodarstvenika u sklopu Poslovnog foruma „Koreja – Hrvatska 2021“, na čelu koje je, ispred turističkog sektora, bio Henry Oh, predsjednik Korejske asocijacije putničkih agencija (KATA). Dvije asocijacije potpisale su sporazum o suradnji koji će doprinijeti promociji Hrvatske na korejskom tržištu putovanja i približiti korejske turoperatore hrvatskim partnerima.

„S namjerom da doprinesemo afirmaciji cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, a posebice u smislu obnavljanja interesa azijskih turista koji uglavnom putuju u pred i posezoni, ovim sporazumom želimo ubrzati oporavak sektora i olakšati suradnju članica KATA-e s pouzdanim turističkim agencijama u Hrvatskoj, a koje – znamo, najviše doprinose organiziranim dolascima gostiju van sezone“, naglasila je Maltar.

Sporazum o suradnji s KATA-om potpisao je i Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK.

„Potpisivanjem ovog sporazuma o suradnji dobili smo platformu na temelju koje će se produbiti suradnja i protok informacija između korejskih i hrvatskih turoperatora. Nakon što smo u okolnostima pandemije izgubili zračnu vezu između Zagreba i Seula, iznimno je važno da se povezanost što prije obnovi i da se iskoristi zapostavljeni turistički potencijal, kako Hrvatske tako i Koreje“, izjavio je Žgomba.

„Sve nove inicijative i projekti naših udruženja, kao i turističke usluge i proizvodi naših članova, ovim sporazumom postaju vidljiviji – to je, u ovom trenutku, za oporavak poslovanja turističkih agencija itekako važno“, istaknula je Maltar.

Poslovni forum organizira Veleposlanstvo Republike Koreje u RH, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja RH, Hrvatskom gospodarskom komorom, KOTRA-om (Korea Business Center Zagreb) i Hrvatsko-korejskim poslovnim klubom. Forum se održava s ciljem poticanja gospodarske suradnje između Hrvatske i Koreje.