Slavljeničko izdanje UHPA Stručne revije

Kroz dvije različite naslovnice, jedanaesto izdanje publikacije posvećeno je 30. jubileju UHPA-e

Izvor i foto. Turizmoteka/UHPA

Predstavljamo 11. izdanje UHPA Stručne revije u kojem donosimo pregršt zanimljivih i aktualnih tema za turističku industriju, ali i poseban dodatak posvećen okruglom jubileju UHPA-e.

Ovogodišnje izdanje posvećeno je obilježavanju 30. obljetnice postojanja i aktivnog djelovanja UHPA-e te u skladu s time u publikaciji možete pročitati što o važnosti članstva i postojanju strukovne udruge misle članovi koji su s nama od samog početka. Svoja razmišljanja o ulozi UHPA-e danas, ali i u godinama iza nas, s nama su podijelili i bivši predsjednici, a sa sadašnjim predsjednikom Tomislavom Fainom, razgovarali smo o budućnosti udruge te o izazovima s kojima smo suočeni zadnje dvije godine. Svoja razmišljanja o budućnosti agencija u globaliziranom i digitaliziranom svijetu s nama je podijelila i cijenjena prof. dr. sc. Nevenka Čavlek s Katedre za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

O novim projektima usmjerenim prema održivom i odgovornom turizmu, pripremi predstojeće sezone, kao i drugim pitanjima značajnima za uspješan razvoj hrvatskog turizma u budućnosti, razgovarali smo s ministricom turizma Nikolinom Brnjac te direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem.

Turistička zajednica grada Zagreba UHPA-ina je destinacija 2022. godine. O ostvarenim turističkim rezultatima i planovima za predstojeće razdoblje, važnosti digitalizacije u turizmu, utjecaju turističkih agencija na razvoj ponude grada Zagreba i očekivanjima od marketinške suradnje s UHPA-om razgovarali smo s direktoricom Martinom Bienenfeld. Što Zagreb čini toliko zanimljivim i privlačnim da može primamiti posjetitelje, obaviti ih svojim šarmantnim velom toliko da požele u njemu ostati zauvijek, otkrijte na stranicama posvećenima hrvatskoj metropoli.

Donosimo vam i pojedinosti o UHPA-inim projektnim aktivnostima – uspješno završenom projektu „Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volonturistički proizvod“ te međunarodnim projektima posvećenima društveno odgovornom poslovanju – SUSTOUR i Travelife. Stručni članci ovogodišnjeg izdanja bave se aktualnim temama – uvođenjem eura u Republici Hrvatskoj i očekivanom utjecaju istog na turizam, izazovima pronalaženja sezonske radne snage i zapošljavanju stranaca te važnosti kvalitete smještaja u domaćinstvu, odnosno važnosti zadovoljstva gosta kvalitetom pružene usluge i buduće namjere boravka u objektima te vrste.

Sve to i još puno zanimljivih priloga i korisnih informacija očekuje vas u novom izdanju UHPA Stručne revije, dostupno ovdje.

Naslovnica: Flomaster d.o.o.