Poslovna radionica u sklopu HTI konferencije

Poslovnoj radionici prisustvovalo je 35 inozemnih poslovnih subjekata i 54 hrvatskih gospodarskih subjekata

Izvor i foto: HTZ

U Zagrebu je uspješno održano osmo izdanje prestižne HTI (Health Tourism Industry) konferencije. Ove godine ponovno u Hrvatskoj, ovaj vodeći međunarodni skup Europe okupio je više od 400 kupaca svjetskog zdravstvenog turizma u glavni grad Hrvatske.

Obzirom na ovaj važan događaj za hrvatski zdravstveni turizam, Hrvatska turistička zajednica sudjelovala je u okviru HTI konferencije, u organizaciji specijalizirane poslovne radionice „Buy Croatia - zdravstveni turizam“ koja se održala u hotelu The Westin u Kristalnoj dvorani.

Poslovnoj radionici prisustvovalo je 35 inozemnih poslovnih subjekata i 54 hrvatskih gospodarskih subjekata s ciljem ostvarenja novih poslovnih suradnji i kontakata. HTI konferenciju, ali i zdravstveni turizam je komentirao i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

“Zdravstveni turizam neupitno je važan za Hrvatsku kao turističku destinaciju, jedan je od naših najistaknutijih proizvoda s dugom tradicijom i poviješću te spada među turističke proizvode koji će biti u fokusu promotivnih aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Riječ je o proizvodu koji na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 posto godišnje, a naš konačni cilj je da Hrvatska bude prepoznata kao renomirana destinacija zdravstvenog turizma. Uzeli smo si za cilj preobrazbu Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju, a zdravstveni turizam odlično nadopunjuje ostatak hrvatske turističke ponude“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako ga veseli izniman odaziv kupaca zdravstvenih usluga i najeminentnijih osiguravateljskih kuća koji su sudjelovali na poslovnoj radionici.