​Podršku projektu Safe stay in Croatia iskazao i Booking.com

Ministarstvo turizma i sporta preporučuje oznake koristiti na uočljivom mjestu i svim digitalnim platformama

Izvor i foto: Turizmoteka/mint.gov.hr

Projekt Safe stay in Croatia, kojeg Ministarstvo turizma i sporta provodi od početka godine, posjetitelje i dionike u turizmu upoznaje s protokolima i mjerama kojima se osigurava epidemiološka sigurnost, a Hrvatsku brendira kao odgovornu i sigurnu destinaciju. Ministarstvo turizma i sporta je u dogovoru s Booking.com-om osiguralo svim subjektima, koji već posjeduju pravo na korištenje nacionalne oznake sigurnosti i oglašavaju svoj smještaj na toj platformi isticanje oznaka Safe stay in Croatia.

Iz Booking.com-a poručuju kako u potpunosti podupiru lokalne inicijative za putovanja i potiču partnere koji nude uslugu smještaja na isticanje fotografija vezano uz zdravstvene i higijenske mjere koje se provode u njihovim smještajnim objektima, uključujući globalne, regionalne ili lokalne značke, logotipe i oznake sigurnosti i mjere za osiguravanje čistoće, poput nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia.

Sve fotografije dodaju se u skladu sa smjernicama za fotografije Booking.com-a, koje je moguće pronaći u članku na Partner Hubu. Iz Booking.com-a također poručuju kako u slučajevima kada greškom uklone te fotografije s profila objekta, partnerima preporučuju da im se izravno obrate kako bi mogli istražiti i riješiti problem u što kraćem roku.

Ministarstvo turizma i sporta preporučuje oznake koristiti na uočljivom mjestu i svim digitalnim platformama kojima se korisnik oznake služi kako bi gostima bilo vidljivo da subjekt poštuje propisane protokole za siguran boravak u Hrvatskoj.

Ostanimo sigurni!