Kreću „Šetimane fritaja središnje Istre“

Šetimane fritaja središnje Istre odvijat će se od 29. ožujka do 21. travnja 2024.

Izvor i foto: Turizmoteka/TZ središnje Istre

Danas, 29. ožujka 2024. godine, u Konobi Marino u Gračišću održana je konferencija za medije na kojoj su sudjelovali Sanja Kantaruti – direktorica TZ središnje Istre, Svetlana Buljan – vlasnica Konobe Marino, gop. Stanislav Briškoski predsjednik ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije, a sve je prisutne pozdravio načelnik općine Gračišće – Ivan Jeromela.

Na navedenoj je konferenciji najavljen početak gastronomske manifestacije Šetimane fritaja središnje Istre, koja će se odvijati od 29. ožujka do 21. travnja 2024. godine u ugostiteljskim objektima TZ središnje Istre. U navedenom će razdoblju ugostitelji nuditi fritaje – tradicionalni istarski objed u kombinacijama raznih sastojaka, među kojima će glavno mjesto zauzimati samoniklo bilje dostupno na području Istre upravo u proljetnom razdoblju, kao što su šparuge, rukola i hmelj uz, naravno, domaća jaja.
Cijene fritaja kretat će se od 5 do 10 eura, a kušati ih možete u sljedećim ugostiteljskim objektima:

Konoba Dišpet: Fritaja od šparoga i pršuta | 7 €, Fritaja od tikvica, gljiva i luka | 6 € i Fritaja s tartufima | 10 €

Konoba Jelenić: Fritaja s vazmenim lukom, Fritaja sa špaletom, Fritaja s tartufima, Fritaja s domaćom kobasicom | 9 €

Tomažova konoba: Fritaja sa šparugama i pancetom, Fritaja s pršutom i rokulom, Fritaja s tartufima, Fritaja s mladim lukom i mladom špaletom | 8 €

Konoba Marino: Fritaja s mladim (vazmenim) lukom, Fritaja s hmeljom, Fritaja s pancetom | 5 €

Organizatori gastronomske manifestacije su Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizator Udruženje obrtnika Pazin uz potporu Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije. Više informacija o manifestaciji dostupno je na poveznici - https://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events?id=2063.
Također, Smotra vina središnje Istre održat će se tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak (01.04.2024.).