HITNO! Udruženje putničkih agencija HGK i UHPA traže od Ministarstva turizma hitne mjere

Dostava podataka najkasnije danas do kraja dana!

Izvor i foto: HGK

Udruženje putničkih agencija HGK i UHPA kao najveće strukovne udruge putničkih agencija u Hrvatskoj, aktivirale su sve raspoložive resurse prema svojim članicama u smislu pružanja sveobuhvatne podrške, svakodnevno i bez iznimke kroz sve dostupne kanale.

Ulažemo sve napore kroz svoje djelovanje i članstvo u ECTAA-i (Europska asocijacija putničkih agencija) kako bi od Europske komisije postigli fleksibilnost u primjeni Direktive 2015/2302 o putovanjima u paket aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima kroz uvođenje vaučera, obeštećenje agencija od ostalih dobavljača u lancu te prolongacije zakonskog roka(14 dana) povrata sredstava putnicima za otkazana putovanja.

Na tom tragu od MINT-a smo također tražili uvođenje hitnih mjera kroz uvođenje vaučera umjesto novčanih povrata putnicima za otkazane paket aranžmane te izmjenu Zakona o pružanju usluga u turizmu.

Kako bismo dobili uvid u vaše stvarne potrebe i razmjere šteta, molimo organizatore paket aranžmana za žurnu dostavu potrebnih podataka na linku u nastavku ovdje.
Slijedom toga, molimo za Vašu promptnu suradnju i dostavu podataka najkasnije danas do kraja dana!

Posebno napominjemo kako dostavljeni podaci moraju biti transparentni, točni i provjerljivi obzirom na kasnije moguće refundacije i nadležnost Ministarstva financija za većinu mjera. Dostavljeni pojedinačni podaci koristiti će se isključivo za interne potrebe i neće se ustupljivati trećim stranama.

Za dodatne informacije ostajemo vam na raspolaganju.