Elite Travel d.o.o. dodijeljen Travelife Partner certifikat

Travelife vodeća je inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju

Izvor i foto: UHPA

Za poslovanje prema načelima održivog razvoja Udruga hrvatskih putničkih agencija dodijelila je agenciji Elite Travel d.o.o. iz Dubrovnika međunarodni Travelife Partner certifikat

Travelife vodeća je inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju. Agencija Elite Travel d.o.o. aktivno je uključena u Travelife sustav od samih početaka njegove implementacije u poslovanje turističkih agencija u Hrvatskoj. Travelife Partner certifikat je 2.faza implementacije, a dodjeljuje se turističkim agencijama i turoperatorima čije je poslovanje u skladu s visokim standardima sustava Travelife, nakon što uspješno prođu postupak audita. Kriteriji pokrivaju ukupno 10 područja, između ostaloga uredsko poslovanje, poštivanje zakona i poslovanje agencije u skladu s ekološkim standardima, brige o očuvanju kulture, tradicije i okoliša u lokalnoj zajednici, suradnje s partnerskim agencijama i drugim dionicima, komuniciranja i educiranja klijenata i dr.

Travelife Partner status omogućava turističkim agencijama informiranje šire javnosti o predanosti tvrtke društveno odgovornom poslovanju i korištenje Travelife Partner loga. Time dodatno osnažuju svoj imidž na domaćem i inozemnom tržištu kao agencije koja ozbiljno i odgovorno pristupa razvoju turizma u Hrvatskoj. Agencije se mogu odlučiti i za treću, najvišu fazu primjene Travelife sustava u poslovanju i stjecanje certifikata Travelife Certified. Certifikat Travelife Certified je priznat kao prvi standard za turoperatore u skladu s kriterijima Vijeća za globalni održivi turizam/Global Sustainable Tourism Council (GSTC)

„Stjecanje Travelife Partner certifikata smatram značajnom potvrdom našeg pristupa i primjene načela održivog poslovanja. Smatram da je za putničku agenciju važno, a i korisno, osvijestiti potrebu očuvanja prirodne i kulturne baštine, društveno odgovornog poslovanja i involviranosti u sveukupne životne tokove zajednice u kojoj djelujemo.

Važno je iz razloga što svoje poslovanje temeljimo na prirodnim, kulturnim, povijesnim i tradicijskim vrijednostima, pa je samim time i njihova zaštita naš vitalni interes. Korisno je zbog toga jer kroz proces aplikacije steknete bolji uvid u vlastito poslovanje, podignete razinu vlastitih stavova o društveno odgovornom poslovanju, a neminovno vam se nametnu, gotovo bezbolne organizacijske promjene, koje vaše poslovanje učine boljim. Postane vam jasno da svi zajedno, malim koracima, možemo brže doći do cilja; društvo u kojem djelujemo učiniti boljim, a ljude zadovoljnijim.

Industrija doživljaja, čiji smo svi mi dio, prepoznat će destinacije i poslovne subjekte koji su spremni napraviti iskorake koji pružaju nadu u očuvanje prirodnih resursa i tradicionalnih vrijednosti, dok su istovremeno spremni stvarati nove vrijednosti ne zapostavljajući socijalnu osjetljivost i doprinos zajednici. Elite Travel će stoga nastaviti graditi svoju Travelife story, pa smo nakon stjecanja Travelife Partner certifikata nastavili raditi na stjecanju Travelife Certified, kao najvećeg stupnja potvrde održivog i društveno odgovornog poslovanja“, izjavio je gospodin Marko Rešetar, predsjednik Uprave Elite Travel d.o.o. povodom dodjele Travelife Partner certifikata.