Edukacija za primjenu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu

Edukacija koje će se nakon Zagreba još održati u Puli 1. ožujka, Splitu 15. ožujka, Dubrovniku 16. ožujka i u Osijeku 27. ožujka 2018. godine

Izvor i foto: HGK

Podsjećamo vas na održavanje edukacije za primjenu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2018. godine. Edukacija će se održati sutra, 22.2.2018., u 10 sati, u Zagrebu, Vijećnica HGK (Rooseveltov trg 2. I. kat) te vas pozivamo da medijski popratite navedenu edukaciju. Edukacija će biti iznimno posjećena te imamo više od 160 prijavljenih.

Radi se o prvoj edukaciji u ciklusu edukacija koje će se još održati u Puli 1. ožujka, Splitu 15. ožujka, Dubrovniku 16. ožujka i u Osijeku 27. ožujka 2018. godine. Zbog velikog interesa održat će se i dodatna edukacija u Zagrebu 12. ožujka.

Usluge u turizmu prema ovom Zakonu su: pružanje usluga turističke agencije, turističkog vodiča, voditelja putovanja, turističkog animatora, turističkog predstavnika, usluge u posebnim oblicima turističke ponude (turističke usluge u nautičkom turizmu, turističke usluge zdravstvenog turizma, turističke usluge u kongresnom turizmu, usluge aktivnog i pustolovnog turizma, turističke usluge ribolovnog turizma, turističke usluge na poljoprivrednom gospodarstvu, uzgajalištu vodenih organizama, lovištu i u šumi šumoposjednika, usluge iznajmljivanja vozila (rent-a-car), usluge turističkog ronjenja) i usluge iznajmljivanja opreme za sport i rekreaciju turistima.

Prezentaciju Zakona i pregled ključnih izmjena održat će pomoćnica ministra turizma Uprava za pravne poslove i standarde Monika Udovičić, operativnu primjenu novog Zakona u poslovanju pružatelja usluga u turizmu prikazat će Željko Trezner, viši predavač, dok će Jasenka Štiglec, načelnica Samostalnog sektora Turističke inspekcije MINT-a, pojasniti prekršajne odredbe.
Detaljan program edukacije nalazi se u prilogu, a više informacija na linku EDUKACIJA.