„Dani Crne Gore u Zagrebu“

Ova posjeta će, pored predstavljanja turističke ponude C.Gore i Podgorice bit će iskorištena i za uspostavljanje intenzivnije suradnje s TZG Zagreba

Izvor i foto:  podgorica.travel


U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“, Glavni grad Crne Gore i Turistička organizacija Podgorice predstavili su danas razvojne, investicijske i turističke potencijale Podgorice uzvanicima, privrednicima i medijima.

Rukovoditelj Službe za međunarodnu suradnju Dragutin Đeković održao je prezentaciju na temu „Razvojni potencijali Glavnog grada – Podgorice“, a predstavnici Turističke organizacije predstavili su „Vinske ceste Podgorice“.
Posjetioci su bili u prilici da se pored turističkih, prirodnih i kulturnih potencijala Glavnog grada, upoznaju i s bogatom eno i gastro ponudom podgoričke regije – da upoznaju Podgoricu kao vinski grad, grad kvalitetnih vina i grad s ogromnim potencijalima za razvoj tog oblika turizma. Prezentacija je podrazumijevala degustaciju vinske ponude manjih vinarija s teritorije Podgorice, a kako bi doživljaj bio potpun, upriličenu degustaciju vina pratili su i tradicionalni gastro proizvodi podgoričke regije. Degustacija je organizirana  uz profesionalnog somelijera koji je prisutne upoznao kako s kvalitetom vina, tako i samog zemljišta na kojem se uzgaja vinova loza.

Turistička organizacija Podgorice će uzeti učešće i u okviru zajedničke prezentacije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, 11. veljače, te i tom prilikom predstaviti turističku i gastro ponudu Podgorice. Ova posjeta će biti iskorištena i za uspostavljanje intenzivnije suradnje s  TZ Grada Zagreba.

U okviru manifestacije „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“ sutra će biti upriličeni i bilateralni susreti gradonačelnika Podgorice i Zagreba, a gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, bit će u petak domaćin na prijemu gdje će se izvoditi crnogorske tradicionalne kompozicije u jazz obradi.
Podsjećamo, domaćin manifestacije je Europski dom u Zagrebu, a organizatori Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, Ministarstvo kulture, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u suradnji s Ambasadom Crne Gore u Zagrebu.