„Croatia naturally yours“: U sadnji stabala sudjeluje i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta nastavlja provedbu Projekta poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja"

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Dubrovnik


Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja sudjelovanje u Projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“ te će se prva sadnja stabala održati u petak, 24.svibnja 2024 s početkom u 9 sati, pokraj kipa sv. Ivan Pavao II u Gružu, do Crkve sv. Križa, a sadnja će se istog dana nastaviti na Batali, Gorici i u Uvali Lapad. Riječ je o deset sadnica koje su obilježene znakom održivosti hrvatskog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“.

Jedan od strateških ciljeva je turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu te je vrlo važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. S tim ciljem iniciran je ovaj projekt dodatne sadnje drveća, kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma, a upravo tome doprinosi ova akcija sadnje stabala.

Studij Šumarstva je na traženje Zavoda za zaštitu okoliša i prirode pripremio popis odobrenih vrsta za svaku hrvatsku regiju, a djelatnici Vrtlara d.o.o. su sa primljenog popisa odabrali stabla koja će se saditi na pojedinim lokacijama našem području, a to su sadnice pinja, česvine i čempresa.