Crikvenica: Počela konferencija „Crikvenica International Health Tourism „

Kako iskoristiti prilike koje imamo u zdravstvenom turizmu?

Izvor i foto: Turizmoteka


U Crikvenici u hotelu Omorika započela je dvodnevna konferencija „Crikvenica International Health Tourism „
Cilj je konferencije predstaviti svjetske trendove i europska iskustva u zdravstvenom turizmu, prezentirati strateške ciljeve i dostignuća Hrvatske kao i marketinške mogućnosti zdravstvenog turizma te pokazati najbolje primjere iz prakse.
Organizacija konferencije „Crikvenica International Health Tourism „ rezultat je uspješne suradnje i rada Turističke zajednice Grada Crikvenice, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapije Crikvenica. Na konferenciji sudjeluju brojni stručni predavači iz zemlje i inozemstva.

Tako se danas moglo ćuti kako je nastalo „malezijsko čudo“ odnosno kako je Malezija postala zemlja s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu. Agenciju je osnovala vlada Malezije 2009. godine sa samo jednim ciljem – biti najbolji. Od tada zdravstveni turizam te zemlje godišnje raste između 16 i 17 %. 

Tu zemlju je predstavila SHERENE AZLI, izvršna direktorica agencije Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC) i ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo za rad u području razvoja zdravstvenog turizma u Maleziji.

ILAN GEVA, američki stručnjak za zdravstveni turizam specijaliziran za pitanje brendiranja još je jedno zvučno ime konferencije. Tako e danas govorio na temu: „Kako koristiti povjerenje u stvaranju brenda države, bolnica i ljudi“. Glavna je misao vodilja da tehnologija ne može zamijeniti čovjeka u stvaranju brenda.

Jedan od vodećih europskih stručnjaka KEITH POLLARD, glavni urednik International Medical Travel Journala (IMTJ) govorio je  o razvoju zdravstveno-turističke strategije za bolnice i klinike.

Na konferenciji su obrađene i teme poput akreditacija u zdravstvenim ustanovama, povećanje vidljivosti zdravstveno-turističke ponude Hrvatske na internetu, privlačenje inozemnih pacijenata, izgradnja reputacije online, očekivanja i potrebe zdravstvenih turista iz Njemačke i ostale.

Osobitost konferencije su i tri radionice u organizaciji Oslo University Hospital, tvrtke Global Clinic Rating te tvrtke France Surgery. Predviđen je i obilazak zdravstvenih institucija Kvarnera. Konferencija sutra nastavlja s radom.