Američki novinari u posjetu zagrebačkom adventu

Novinari idu u posjetu i Istri, Opatiji i Rijeci

Izvor i foto: HTZ

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, grupa američkih novinara trenutno boravi na studijskom putovanju u Hrvatskoj, tematski posvećenom Adventu. Sukladno tematici, novinari će sve do 10. prosinca boraviti u Zagrebu, Istri, Opatiji i Rijeci, gdje će posjetiti najatraktivnije hrvatske adventske lokacije s bogatim sadržajima. Na navedenim lokacijama upoznat će se s tradicionalnim blagdanskim hrvatskim običajima, ali i kulturološkim atrakcijama, s posebnim naglaskom na Rijeku, istaknutu Europsku prijestolnicu kulture u 2020.

Novinari koji posjećuju hrvatski Advent predstavnici su brojnih pisanih i online medija: The Points Guy, San Diego Magazine, National Geographic, 52 Perfect Days, The Missourian, 360 Magazine, Travel Girl, Texas Lifestyle Magazine, The Coast Magazine.

Nadalje, u razdoblju od 9. do 16. prosinca, Hrvatsku će posjetiti i četiri američke novinarke koje će tjedan dana provesti u Splitu i Dubrovniku. U Splitu će imati priliku upoznati bogatu adventsku ponudu grada te pogledati balet Orašar u splitskom HNK, nakon čega odlaze do Stona i Dubrovnika gdje će uz posjet Adventu prisustvovati i koncertu Gibonnija na Stradunu.

Reportaže ovog putovanja bit će objavljene u sljedećim medijima: DESTINATION LUXURY, A GLOBAL LIFESTYLE, Madamenoire , JustLuxe.com, Lonely Planet, FOX News Outlet, Canadian World Traveller, American World Traveller, Insider Travel Report , pitch to New York Post and Forbes.