Naslovnica Vijesti Objavljeno: 18.04.2018. ​Održan 5. sastanak članica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske

Predstavnicima županijskih uprava za ceste predstavljen rad Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma

Izvor i foto: mint.hr

Jučer  je u Ministarstvu turizma održan tematski sastanak članica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma Hrvatske o temi „Mogućnosti razvoja biciklističke infrastrukture“. Sastanku su prisustvovali brojni ravnatelji i predstavnici županijskih uprava za ceste, županijski predstavnici za razvoj cikloturizma, članovi osnivači Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma, te gosti iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ispred Ministarstva turizma prisutne je pozdravio pomoćnik ministra Robert Pende, a ispred Ministarstva mora prometa i infrastrukture, pomoćnik ministra Alen Gospočić. Istaknuli su važnost suradnje svih dionika na unaprjeđenju biciklističke infrastrukture njenog snažnijeg razvoja u cilju kvalitetnije cikloturističke ponude i ukupne turističke ponude Hrvatske.

Tematski sastanak održan je s namjerom da se predstavnicima županijskih uprava za ceste predstavi rad Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma, da se sukladno djelokrugu rada županijskih uprava za ceste naglasi važnost u pogledu planiranja biciklističke infrastrukture i vođenja biciklističkog prometa po županijskim i lokalnim cestama, ostvari bolja komunikacija i protočnost informacija vezano uz mogućnosti financiranja uređenja i izgradnje biciklističke infrastrukture te ostvari povezanost s županijskim predstavnicima za razvoj cikloturizma na obostranu pomoć i korist.

Podsjećamo, u ožujku 2016. godine pri Ministarstvu turizma osnovano je Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma na čelu s predsjednicom Lidijom Mišćin.

Potpisivanjem Ugovora o pristupanju, Hrvatska je putem Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma postala ravnopravna članica Europske biciklističke federacije (ECF).

Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma trenutno ima 10 institucija članica (Ministarstvo turizma, Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatska turistička zajednica, Institut za turizam, Grad Zagreb, Hrvatske ceste, Hrvatski biciklistički savez, Sindikat biciklista, udruga Ruralni tandem) svaka s po dva predstavnika člana/ica i zamjenika/ca. Tendencija je proširenja Koordinacijskog tijela novim članicama.

Koordinacijsko tijelo za razvoj cikloturizma rad temeljen na Akcijskom planu za razvoj cikloturizma, objedinjuje na svojoj web stanici www.cikloturizam.hr