ZA VRIJEME FESTIVALA SVJETLA ZAGREB OSTVARENO 19% VIŠE DOLAZAKA I 15% VIŠE NOĆENJA

Festival je uvršten u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Zagreb/Boška i Krešo

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), nedavno održani Festival svjetla Zagreb bilježi izvanredan porast turističkih rezultata. Naime, u usporedbi s prošlogodišnjim Festivalom, zabilježeno je 19% više dolazaka, što čini ukupno 15.266 posjetitelja te 15% više noćenja, što iznosi 30.395 noćenja. Od stranih gostiju, najviše dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Srbije i BIH.

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila:

„Izuzetno smo sretni s ostvarenim rezultatima koji pokazuju da je Festival svjetla Zagreb postao ključni faktor u poticanju turističkih aktivnosti u prvom kvartalu. Ono što posebno veseli je da su rezultati bolji i u odnosu na rekordnu 2019. godinu, odnosno da je broj dolazaka veći za 7%, a noćenja za 12%. Zahvaljujem svim našim partnerima, institucionalnim i privatnim, što su pomogli u još jednoj sjajnoj realizaciji, a prije svega zahvaljujem Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su se ponovo pokazali kao gostoljubivi domaćini koji vole Festival svjetla Zagreb“.

Podsjećamo, šesti po redu Festivala svjetla Zagreb se održao u periodu 20. – 24. ožujka, a posjetitelji su mogli obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije. Festival je uvršten u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.