Vrsar: Božićno kupanje u Autokampu Porto Sole

U kampu je trenutno 220 gostiju

Izvor i foto: Slaven Brajković

Jedan od rijetkih auto kampova u Hrvatskoj, koji su otvoreni tijekom čitave godine, kamp Porto Sole u Vrsaru i ovih je blagdanskih dana, šestu godinu za redom, svojim zimskim gostima priredio bezbroj ugodnih iznenađenja.

Započelo je prijemom dobrodošlice direktora kampa Lina Žufića, nastavljeno dječjom radionicom kićenja jelke, radionicom spravljanja sarmi u kojoj su sudjelovovali sami gosti uz pomoć šefa kuhinje te organiziranim prijevozom vlakićem na ponoćku u crkvu Sv.Martina u Vrsar.

Ipak glavna atrakcija tih evenata bilo je Božićno masovno kupanje gosti u moru, u kojem je sudjelovalo preko 60 najhrabrijih među kojima je bilo i petero Vrsarana i čak dvanaest Pazinjana.

Najmlađi kupači bili su gosti auto kampa jedanaestogodišnjaci Jan, Maks i Vid koji su s roditeljima iz slovenske Žerovnice ciljano došli provesti Božić i Novu godinu u Vrsaru. Pravo oduševljenje brojnih promatrača izazvala je najstarija kupačica Rossana Ungaro iz talijanskog Belluna, koja je nedavno proslavila 77 (sedamdeset i sedam) godina, a već treću zimu za redom dolazi u naturistički kamp Koversada, koji joj je preko ljeta, već dvadeset i sedam godina „novi dom“. Ona svaki dan u ovo zimsko doba otpliva svoju rutu koja traje sat vremena od Porto Sola, prema otoku Galiner i naselju Belvedere te natrag u Porto Sole.

Božićno kupanje već nosi atribut tradicionalnog, a brojni gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije izabiru svoj zimski odmor u našem kampu i zbog te atrakcije, nakon koje ih darivamo kuhanim vinom, slasticama i prigodnim poklonima. Trenutno u kampu imamo preko 210 gostiju. – rekao nam je Lino Žufić.