Terme Tuhelj: Tri strateška partnera zainteresirana za gradnju luksuznoga kampa

Investicija od oko tri milijuna eura u ovoj godini podrazumijeva gradnju 56 kamperskih mjesta

Izvor i foto: LIDER

Autor Željka Laslavić

Čak tri investicije u gradnju kampova s pet zvjezdica najavljene su prošlog tjedna, očito je to postao turistički hit-proizvod. Jedan od ta tri nije na moru – riječ je o prvome luksuznom kampu u kontinentalnoj Hrvatskoj, konkretno u Termama Tuhelj.

Objavljeni su detalji investicije i render, ali još nije definirano tko će ga graditi. Kako neslužbeno saznajemo, Terme Olimia, vlasnik Termi Tuhelj, pregovaraju s tri potencijalna strateška partnera iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Sva tri navodno su renomirane tvrtke, ali još se javno ne želi reći koje su to.

Teško je naći javno dostupne podatke tko je stvarni vlasnik slovenskih Termi Olimia. Neslužbeno se kao suvlasnik spominje Zdravko Počivalšek, slovenski ministar gospodarstva i tehnologije koji je dugo bio direktor slovenskih termi. Direktor Termi Tuhelj je Vasja Čretnik, nekadašnji direktor marketinga i prokurist Termi Olimia.

Investicija od dva i pol do tri milijuna eura u ovoj godini podrazumijeva gradnju 56 kamperskih mjesta raspoređenih u dvije zone, na površini od dvadesetak tisuća četvornih metara, sa svim luksuznim sadržajima.

U idućoj godini planira se gradnja luksuznog naselja s trideset luksuznih kućica.