Kamping udruženje Hrvatske partner u projektu „TOURISM4ALL”

Kreirajmo turizam po mjeri osoba s poteškoćama i posebnim potrebama


Izvor i foto: KUH

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) aktivno se uključilo u razvoj prekogranične mreže za poticanje razvoja pristupačnih prirodnih i kulturnih turističkih destinacija. Projekt je prvenstveno usmjeren prema osobama s posebnim potrebama, ali i svim ostalim skupinama s posebnim zahtjevima, poput starije populacije, djece, osoba s alergijama, osoba s oštećenjem vida, sluha i slično.

Kroz projekt u provedbi ”TOURISM4ALL”, Kamping udruženje Hrvatske potiče i stvara uvjete kojim će osobama s posebnim potrebama omogućiti prilagođen boravak i u hrvatskim kampovima, te će se poticati kamping sektor i posrednici u razvoju i poticanju aktivnosti kako bi se i osobama sa određenim poteškoćama omogućilo podizanje kvalitete života i uključenost u turističke tokove. Ne manje važno, cilj projekta je istovremeno poticanje cjelogodišnjeg turizma i socijalne inkluzije, kroz razmjenu pristupa i tehnologija te zajedničkom promocijom prema osobama s posebnim potrebama.


Odobrenim bespovratnim sredstvima iz fondova EU planira se nabavka dviju potpuno opremljenih i prilagođenih mobilnih kućica za smještaj osoba s posebnim potrebama. Kućice će služiti kao ogledni primjerak i model za edukaciju svih zainteresiranih sudionika.

Projekt je hvalevrijedan zbog svoje orijentiranosti prema dijelu populacije koji nažalost nije u glavnom interesu turističke ponude, što se projektom želi promijeniti. Približavanje turističkih destinacija osobama s posebnim potrebama označava osvještavanje postojeće društvene nejednakosti i aktivno rješavanje problema. Također, kroz međugraničnu suradnju i umrežavanje partnera na projektu, stvara se podloga za daljnji napredak i podizanje osviještenosti hrvatske i talijanske javnosti s projektom i njegovim ciljevima.

Početak provedbe je 1. studenog 2018. godine, a završetak je planiran u travnju 2021. godine. Projekt je dio krovnog EU programa INTERREG Italy - Croatia te uključuje suradnju s vodećim partnerom projekta, talijanskom regijom Molise, te s mnogobrojnim ostalim partnerima s obje strane Jadranskog mora.
Projektni tim u pripremi ima radionice i specijalizirane edukacije za sve zainteresirane, o čemu će se pravodobno obavijestiti svio dionici zainteresirani za suradnju i rad na projektu.

Za dodatne informacije slobodno se obratite:
Adriano Palman
Direktor ureda │ Managing Director
Tel. +385 (0)52 451 324 │ Mob. +385 (0)99 213 4031
Kamping udruženje Hrvatske (KUH) │ Croatian Camping Association (CCA)
Pionirska 1A, HR – 52440 Poreč
info@camping.hr │ www.camping.hr